Mąka ryżowa dla osób nietolerujących gluten.

Mąka ryżowa dla osób nietolerujących gluten.

Nietolerancja glutenu dotyka sporą część społeczeństwa i może być nie lada wyzwaniem dla osób o ostrzejszych objawach. Ciężko jest bowiem wyminąć ten składnik, szczególnie jeśli nie mamy czasu samodzielnie przygotowywać posiłków, lub dokładnie analizować skład produktów. Może zdarzyć się też tak, że towary które nie powinny go zawierać, posiadają jego śladowe ilości, niebezpieczne już dla osób z celiakią. Dlatego też, w sklepach ze zdrową żywością, takich jak nasz, znajdziesz produkty pozbawione glutenu. Mąka ryżowa, biała to częsty wybór wśród uczulonych na gluten. Można przyrządzić z niej wszystkie dania, do których wykorzystuje się tradycyjną mąkę, takie jak naleśniki, makaron, ciasta, czy chleby. Mąka ryżowa, biała otrzymywana jest z drobno zmielonego ryżu, pochodzącego z upraw ekologicznych. Posiada bogactwo smaku, co przekłada się również na przygotowane na jej bazie potrawy. W naszym sklepie znaleźć można także inne mąki bezglutenowe i ekologiczne, otrzymane na przykład z liści kokosowych.